Η Αστεράτη μας ταξιδεύει στον κόσμο των παιδιών

Η Αστεράτη μας ταξιδεύει στον κόσμο των παιδιών

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κατασκευή Πινιάτα - Αερόστατο για να τρελάνετε μικρούς και μεγάλους....


Η Αστεράτη Παρέα καλωσορίζει το Φθινόπωρο και την νέα σχολική χρονιά με μια πανέμορφη κατασκευή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!!! Δείτε λοιπόν βήμα προς βήμα πως θα δημιουργήσετε μια πολύχρωμη πινιάτα αερόστατο, για να διασκεδάσετε τους μικρούς μας φίλους....

Αλήθεια όμως γνωρίζετε τι είναι η πινιάτα; Είναι μία χειροποίητη κατασκευή φτιαγμένη από χαρτόνι ή μπαλόνι, στολισμένη εξωτερικά με διάφορα κομμάτια χρωματιστών χαρτιών ενώ μέσα περιέχει κρυμμένα μικρά δωράκια και καλούδια για τα παιδιά. Την κρεμάμε συνήθως από ένα σχοινί και τα παιδιά μπαίνουν στη σειρά. Μόλις έρθει η σειρά του κάθε παιδιού δένει τα μάτια του και προσπαθεί με κλειστά μάτια να χτυπήσει την πινιάτα και να τη σπάσει. Αν δεν τα καταφέρει παίρνει σειρά το επόμενο παιδάκι. Σκοπός είναι να πέσουν κάτω τα δωράκια και να τα πάρουν τα παιδιά! Το έθιμο αυτό προέρχεται από το Μεξικό και εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν ένα πολύ ωραίο και πρωτότυπο περιτύλιγμα μικρού σε μέγεθος δώρου!

Υλικά που θα χρειαστούμε: μπαλόνια μεγάλα, εφημερίδες και αλευρόκολλα ή κόλλα κρυσταλιζέ...


Υλικά για τη διακόσμηση: γκοφρέ χαρτί, ψαλίδι και κόλλα.


Βρίσκουμε μια βάση για να στηρίξουμε το μπαλόνι μας( π.χ γλάστρα)



Αφού φουσκώσουμε το μπαλόνι, κολλάμε πάνω του με την αλευρόκολλα τα κομμάτια εφημερίδας.


Όταν το καλύψουμε ολόκληρο, το αφήνουμε να στεγνώσει και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές.


Όταν έχει στεγνώσει πολύ καλά η πινιάτα μας σκάμε το μπαλόνι με μια καρφίτσα και από αυτή την μικρή τρύπα βάζουμε τις καραμέλες ή ότι γλυκισματάκια θέλουμε. Κλείνουμε με εφημερίδα την τρύπα και αρχίζουμε την διακόσμηση.


Βάζουμε και ένα χάρτινο κουτί για βάση του αερόστατου-πινιάτα και το στηρίζουμε με τέσσερα σχοινιά ή κορδέλες και το αερόστατο μας είναι έτοιμο για το παιδικό πάρτι.


Δοκιμάστε να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας και 
Καλή σας διασκέδασηηηηηη.....



Από την Αργυρώ Χριστοφοράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου